İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Öğretmen Yusuf Kardeş İlkokulu

Ara

"Engel bedenlerde, aramızda değil."

"Bugün sağlıklısın ama yarın ?"

"Engelli olmak engel değildir."

"Yalnız değilsiniz, beraber kalabalığız"

"Bizde engelli adayıyız. Sadece 3 Aralıkta değil, her zaman yanınızdayız."

Ara

Bu linklerden eğitim videolarına ulaşabilirsiniz.

Kas

LÖSEMİ BULAŞICI DEĞİLDİR!

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR ETRAFLARINDAKİ İNSANLARDAN, HAVADAN MİKROP ALMAMAK VE KORUNMAK İÇİN MASKE TAKMAKTADIRLAR.

Kas

Disleksi; okuma, heceleme ve yazma becerilerini edinmede nörolojik kökenli bir farklılıktır. Yaşıtlarıyla denk veya daha ileri zekâya sahip bireylerin; öğrenilecek konu ya da beceriyi farklı algılama ve buna bağlı olarak farklı yorumlaması sonucu gözlemlenebilen bir bozukluktur.

Disleksili çocuklar, dünyayı farklı görüyorlar ve farklı öğreniyorlar. Bu çocuklarımız dışlanmamalı. Aksine ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kapasitelerini en üst düzeyde kullanabilmeleri,  toplumsal yaşama hazırlanabilmeleri için toplumu oluşturan tüm katmanların disleksi ve benzeri güçlükler bağlamında farkındalık geliştirmesi, olumlu tutumlar edinmesi, bu yolla sosyal kabulün gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle 1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası önem arz etmektedir.

Unutmayın, her çocuk öğrenir. Bazen aynı anda, bazen farklı anda,  bazen aynı yolla, bazen farklı yolla. Onlar doğru eğitim metotları ve farklı öğretim yöntemleriyle başarılı bir dahi olabilirler. Bizlere düşen bu çocuklarımızın öğrenme zamanlarını ve yollarını keşfedip onlara uygun eğitimi vermektir.

Önemli olan yapamadıkları değil, yapabildiklerinin farkına varmaktır. Unutmayın DİSLEKSİ bir hastalık değil, öğrenme şekillerindeki farklılıktır.

Eyl

2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı için ilk zil çalmadan önce  öğretmenlerimiz hazırlıklarına başladılar. Sınıflar sevgili öğrencilerimiz için hazırlandı. Emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz velilerine Uzm. Psikolog Nilsu GÜRCAN tarafından Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı semineri gerçekleştirildi. Velilerimizin aktif katılım ve sorularıyla verimli bir seminer gerçekleşti. Uzm. Psikolog Nilsu GÜRCAN´a ve katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencilerine çevre mühendisleri tarafından çevre bilinci kazandırmak ve atıkların geri dönüşümü hakkında bilgi vermek amacıyla seminer gerçekleştirilmiştir.

Ara

Eğitimci yazar Mustafa YURTTAŞ, Aile İçi İletişim konusunda velilerimize konferans verdi. Mustafa YURTTAŞ´a ve konferansa katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

24 Kasım, güzel yurdumuzun güzel öğretmenlerini anma günümüzdür.

Başöğretmen´imizin izinde, geleceğin mimarları olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutluyoruz.

Ara

Okulumuz öğrencilerinin Farkındalık sağalamak amacıyla Görme Engelli Bireyler ile ilgili yaptıkları çalışmalar okul panosunda sergilenmektedir.

Sayın Veli,
2018-2019 eğitim öğretim yılının sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyoruz.
Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Eğitim öğretim sürecinde ilk adımlarını atan çocuklarımızın bazı ihtiyaçları olacaktır. İşbirliği içerisinde çalıştığımızda ulaşılamayacak başarı yoktur.

Yeni eğitim ve öğretim yılımızın sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesini diliyoruz.

Mrt

Öğrencilerin tenefüste dikkatlerini şiir okuyan arkadaşlarına vermeleriyle okulda hoş bir ambiyans oluşmasına katkı sağlandı. Koridorlarda şiir okuyan arkadaşlarını pür dikkat dinleyen öğrencilerimize de ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz. ''Şiir Tadında Tenefüsler'' Projesinde emeği geçen öğretmenimiz Serap TEKER' e teşekkür ederiz.

Mrt

Çocuklarımız Silahla Değil, Kitapla Büyüsün Diye...

Silahın oyuncak olarak bile olsa çocuğun yaşamına girmesi gelişimini olumsuz etkileyecektir. Oyuncak silahların çocukların hayatında kapladığı yeri azaltmak, şiddetten uzak bir toplum yaratmak amacıyla rehberlik öğretmenimiz Gülistan YAVCİK tarafından planlanan ''Oyuncak Silahını Getir, Kitabını Kap'' projesini okulumuzda gerçekleştiriyoruz.

Ekm

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ BEYKOZ CAM MÜZESİ FABRİKASINDA CAM YAPIMINI AYRINTILI OLARAK YERİNDE ÖĞRENDİLER.

Eyl

Okulumuz anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri uyum haftası kapsamında,  okul ortamını sevmeleri, okul kaygılarını gidermeleri, öğretmen ve arkadaşlarını tanımaları amacıyla bugün okula başladılar.